Tuesday , May 21 2024

Mulci Decorativ

Mulci Decorativ

Utilizarea de mulci decorativ a devenit din ce in ce mai frecventa in ultima perioada. Acest lucru se datoreaza atat aspectului sau estetic cat si numeroaselor beneficii pe care le ofera. Atunci cand optati pentru utilizarea de mulci, sunt anumite lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere. In continuare va vom prezenta cele mai importante aspecte ale utilizarii de mulci decorativ.

Aplicarea mulciului decorativ

Mulci va pune la dispozitie mulci decorativ de o calitate superioara si care nu afecteaza sanatatea plantelor dumneavoastra. Un prim lucru pe care trebuie sa il aveti in vedere este aplicarea si inlaturarea mulciului. Acesta se aplica in general peste pamantul umed, de preferat primavara. Odata aplicat, insa, acesta trebuie mentinut pe toata durata plantatiei. Daca este inlaturat, atunci regimul de caldura si aeratie se schimba. Acest lucru poate afecta plantele si microorganismele din sol.

Mulci decorativ pentru gradina dumneavoastra

Daca aveti o livada de pomi fructiferi, atunci terenul din jurul lor trebuie acoperit cu un strat de 12 cm de mulci. Materialele din compozitia acestuia trebuie sa favorizeze nivelul de umiditate si sa previna cresterea buruienilor. Un mulci de calitate previne eroziunea solului si il mentine bine afanat, imbogatind-ul cu materie organica.

Prin utilizarea de mulci decorativ veti reduce, de asemenea, cheltuielile de intretinere a unei gradini. Veti elimina costurile pentru erbicide, combustibil, utilaje, tratamente fitosanitare si munca manuala. Mulciul comercializat de Mulci prezinta o reactia acida slaba. Acesta este indicat pentru culturile de legume dar si pentru fructele perene.

Stratul de mulci este ideal pentru pastrarea umiditatii solului. Prin aplicarea unui strat de mulci puteti reduce frecventa udarii pe timp de vara. Totusi, atunci cand veti uda plantele, o sa fie nevoie de o cantitate mai mare de apa. Datorita stratului de mulci, este nevoie de o udare mai intensa, pentru ca apa sa ajunga in substrat.

Apelati cu incredere la serviciile oferite de Mulci. Veti avea parte nu doar de o gradina aspectuoasa, ci si de una sanatoasa.

 

Citeste si...

Firma De Asfaltare

Firma De Asfaltare

Ce utilizari are asfaltul instalat de o firma de asfaltare? O firma de asfaltare se …

Deratizare Zalau

Deratizare Zalau

De ce sunt eficiente serviciile de deratizare Zalau? Stiati ca serviciile de deratizare Zalau sunt …

Amenajari Reamenajari Si Renovari Brasov

Amenajari Reamenajari Si Renovari Brasov

Cine are nevoie de Amenajari Reamenajari Si Renovari Brasov? Stim cu totii ca la o …

Leave a Reply