Monday , July 15 2024

Biserica Evanghelica Fortificata

Ce biserica evanghelica fortificata exista in Brasov?

Daca iti doresti sa vizitezi un obiectiv turistic religios dar plin de istorie, viziteaza o biserica evanghelica fortificata! Exista mai multe astfel de biserici pe teritoriul Romaniei, iar in Transilvania vei gasi multe optiuni.

De preferat ar fi sa te orientezi spre judetul Brasov. Acolo ai la dispozitie trei optiuni foarte interesante. Ti le vom prezenta in randurile care urmeaza, iar apoi vei putea decide care va fi destinatia ta.

Asadar, sa vedem ce optiuni exista atunci cand vine vorba despre biserici evanghelice fortificate in Brasov. Si de ce nu, vei putea sa te orientezi ulterior si spre alte biserici evanghelice fortificate din alte judete ale tarii.

Biserica evanghelica fortificata in Brasov

Dupa cum spuneam, exista trei biserici evanghelice fortificate in judetul Brasov. Deci, pentru brasoveni aceasta este o veste buna. Nu au de parcurs distante mari pentru vizitarea obiectivelor respective.

1. Biserica de la Prejmer

In mod evident, nu putem sa nu aducem in discutie prima data biserica evanghelica fortificata de la Prejmer. Aceasta este printre cele mai cunoscute biserici evanghelice din intreaga zona de est a continentului Europa. Cat despre Romania, este cea mai populara si cea mai cunoscuta astfel de biserica.

Biserica Evanghelica FortificataCa o curiozitate, biserica a fost construita dupa ce bazele sale au fost puse in anul 1218 de catre Cavalerii Teutoni. Deci, dupa cum se poate vedea, vechimea bisericii este foarte mare. Aceasta este atat de apreciata incat este inclusa in faimosul Ghid Verde Michelin, si are trei stele Michelin.

A fost de asemenea inclusa inca din anul 1999 in Patrimoniul UNESCO. Este o biserica renumita care atrage in fiecare zeci de mii de turisti in fiecare an. Si aici nu ne referim strict la turistii din Romania, ci si la cei care sosesc la Prejmer de peste hotare.

2. Biserica de la Viscri

La Viscri, tot in judetul Brasov exista de asemenea o alta biserica evanghelica fortificata. Si aici discutam despre un lacas de cult cu o bogata istorie in spate. Aceasta a fost construita in secolul al XIII-lea. A fost ridicata pe locul unei basilici romane, din secolul al XII-lea.

Biserica a fost insa modificaa doua secole mai tarziu, in secolul al XV-lea. Atunci i s-au adaugat bastioane, turnuri si ziduri de aparare. Astfel, dintr-o simpla biserica, aceasta a devenit o biserica fortificata.

De asemenea, si biserica fortificata de la Viscri a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO, tot in anul 1999. Practic a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO in acelasi timp cu biserica de la Prejmer.

Despre Viscri mai trebuie mentionat ca atrage turisti nu doar datorita bisericii. Din momentul in care aici si-a cumparat casa printul Charles, comuna s-a transformat complet. A devenit foarte des vizitata de turisti care doresc sa vada atat biserica evanghelica, dar si casa printului.

3. Biserica de la Harman

Nu in ultimul rand, aducem in discutie biserica evanghelica de la Harman. Aceasta dateaza de asemenea de foarte mult timp. A fost construita inca din secolul al XIII-lea. Si istoria acestei biserici este strans legata de Ordinul Cavalerilor Teutoni. De mentionat este faptul ca stilul de constructie al acestei biserici este stilul Baroc.

Acestea sunt asadar trei optiuni de vizitat cand vine vorba despre biserici fortificate din judetul Brasov. Exista insa astfel de biserici si in alte zone ale tarii. Dintre toate insa, biserica fortificata Prejmer este cea mai cunoscuta.

Citeste si...

Complex Turistic Rasnov

Complex Turistic Rasnov

De ce prefera turistii sejururile intr-un complex turistic Rasnov? In fiecare an, foarte multi romani …

Club Rasnov

Club Rasnov

Club Rasnov renumit La un Club Rasnov preparatele culinare sunt delicioase. Se gasesc multe sortimente …

Cazare Rasnov

Cazare Rasnov

Cea mai buna Cazare Rasnov Locatiile de Cazare Rasnov ofera turistilor servicii de cea mai …