Saturday , September 23 2023

Operatie Miopie

Cand afla pacientii daca au nevoie de operatie miopie?

In fiecare zi exista persoane diagnosticate cu miopie, iar acestora le poate fi recomandata o operatie miopie de catre medicul oftalmolog. Acest articol contine informatii pretioase despre miopie, si in mod special despre operatia acesteia. Cititi pana la final, mai ales daca ati primit un astfel de diagnostic sau cineva drag dvs. are aceasta afectiune a vederii.

Ce trebuie sa stim inainte de operatie miopie?

Inainte de a intra in detalii legate de operatia miopiei trebuie sa stim ce este mai exact aceasta. Ei bine, miopia este o afectiune a vederii care va permite sa vedeti clar obietele aflate in apropiere. In schimb, cu cat sunt mai indepartate obiectele, cu atat mai neclare sunt vazute.

Aceasta afectiune a vederii isi face aparitia atunci cand forma ochiului determina razele de lumina sa se refracte incorect. In acest fel, imaginile sunt concentrate in fata retinei si nu pe aceasta.

Cum este diagnosticata aceasta afectiune?

Miopia este diagnosticata printr-un examen oftalmologic de baza, care include o evaluare a refractiei si un examen de sanatate oculara.,O evaluare a refractiei determina daca aveti probleme de vedere, cum ar fi miopie sau hipermetropie, astigmatism sau prezbiopie. Medicul dumneavoastra poate folosi diverse instrumente si va poate cere sa priviti prin mai multe lentile pentru a va testa vederea de la distanta si de aproape.

Operatie MiopieDe asemenea, oftalmologul va pune picaturi in ochi pentru a va dilata pupilele pentru examenul de sanatate a ochilor. Acest lucru va poate face ochii mai sensibili la lumina timp de cateva ore dupa examen. Dilatarea permite medicului dumneavoastra sa vizualizeze vederi mai largi in interiorul ochilor dumneavoastra.

Cum se trateaza aceasta afectiune?

Desi toata lumea se gandeste la operatie miopie drept singura solutie pentru tratarea afectiunii, exista si alte solutii.

De exemplu, se pot purta lentile de contact, disponibile intr-o varietate de materiale si modele. Se pot purta lentile inclusiv moi si rigide, permeabile la gaz in combinatie cu modele sferice, torice si multifocale. Intrebati-va medicul oftalmolog despre avantajele si dezavantajele lentilelor de contact si despre ce ar putea fi cel mai bine pentru dvs.

Exista pacienti carora le este recomandat de catre medicul oftalmolog sa poarte ochelari de vedere. Varietatea de lentile pentru ochelari este larga si include lentile unice, bifocale, trifocale si multifocale progresive.

In cazurile mai avansate, se recomanda o operatie miopie. Aceasta este cunoscuta si sub denumirea de chirurgie refractiva. Chirurgul dumneavoastra oftalmolog foloseste un fascicul laser pentru a remodela corneea, ceea ce duce la o prescriptie redusa pentru miopie. Chiar si dupa o interventie chirurgicala, poate fi necesar sa folositi ochelari de vedere uneori.

Keratomileuzis in situ asistata cu laser (LASIK) este o alta medota de tratare a miopiei. Cu aceasta procedura, chirurgul dumneavoastra oftalmolog face o clapa subtire, cu balamale, in cornee.
De asemenea, foloseste apoi un laser pentru a indeparta straturile interioare ale corneei pentru a-i aplatiza forma bombata. Recuperarea dupa operatia LASIK este de obicei mai rapida si provoaca mai putin disconfort decat alte interventii chirurgicale pe cornee.

Operatie Miopie

Keratectomia subepiteliala asistata cu laser (LASEK) este o alta interventie utila pentru miopie. Chirurgul creeaza un lambou ultra-subtire doar in capacul extern de protectie a corneei (epiteliu). El sau ea foloseste apoi un laser pentru a remodela straturile exterioare ale corneei, aplatind curba acesteia si apoi inlocuieste epiteliul.

Keratectomie fotorefractiva (PRK) este de asemenea o alta procedura pentru tratarea miopiei. Aceasta procedura este similara cu LASEK , cu exceptia faptului ca chirurgul indeparteaza complet epiteliul, apoi foloseste laserul pentru a remodela corneea. Epiteliul nu este inlocuit, dar va creste din nou in mod natural, conformandu-se noii forme a corneei tale.

Discutati cu medicul dumneavoastra despre posibilele reactii adverse, deoarece aceasta procedura nu este reversibila. Chirurgia refractiva nu este recomandata pana cand prescriptia dumneavoastra pentru miop este stabila.

Citeste si...

Ortodont Brasov

Ortodont Brasov

Ortodont Brasov Alegeti un Ortodont Brasov cat mai bun. Acesta se va plia pe nevoile …

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov Alegeti mereu un serviciu bu nde Chirurgie Dentara Brasov. Aceest serviciu va …

Implant Dentar Brasov

Implant Dentar Brasov

Avantajele Unui Implant Dentar Brasov Este important sa tineti cont de un Implant Dentar Brasov. …