Wednesday , December 6 2023

Tiny House

Ce este Tiny House?

Tiny House este un concept consacrat SUA, de unde a luat nastere fenomenul Tiny House si in Europa, inclusiv in Romania. Intr-un ritm uluitor, fenomenul devine din ce in ce mai popular chiar daca unele persoane nu au auzit de aceste casute frumoase.

Tocmai de aceea, daca le spuneti ca locuiti intr-o astfel de casuta, vor avea o multime de curiozitati. Acest articol a fost redactat special pentru a raspunde curiozitatilor respective. Cititi cu atentie si aflati cele mai interesante informatii despre acest stil de locuinte.

Ce inseamna Tiny House?

Termenul Tiny House inseamna o multime de lucruri pentru o multime de oameni diferiti, exista multe interpretari posibile.

Miscarea Tiny House tine de filozofie: sa te multumesti sa ai suficient si sa creezi o viata readusa la esenta, a ceea ce este important. De cat spatiu ai nevoie pentru a trai fericit fara balast? Este diferit pentru fiecare dintre noi.

Tiny HouseCum poti crea o situatie de viata cat se poate de sanatoasa, prietenoasa cu mediul si libera, intr-un mod care sa se potriveasca cu personalitatea ta? Traind intr-o casa minuscula, creezi spatiu in viata ta pentru a construi relatii, a petrece timp in natura, a te concentra pe a avea experiente. O casa minuscula nu este atat scopul, cat este mijlocul de a crea viata pe care vrei sa o traiesti.

Casele mici sunt unitati de locuit primare, cu drepturi depline, la scara mica. Construirea si locuitul in Tiny House se face dintr-o alegere constienta, ca raspuns la dorinta de a trai o viata simpla. Cu un accent mai mic pe bunurile materiale si cu o amprenta ecologica mai mica.

Modalitatile inteligente de utilizare a spatiului si utilizarea tehnologiilor inovatoare sunt caracteristice in proiectarea si constructia caselor mici.

O casa mica are o suprafata de pana la 50 m2, in mod ideal (partial) autosuficienta, de inalta calitate si functionand ca o locuinta locuita normala.

Micro House si Small House

Pe langa Tiny House, uneori sunt folositi si termenii „Micro House” si „Small House”. O casa micro (Micro House) este o unitate de locuit si mai mica, mobila, care este foarte potrivita pentru calatorii. Poate fi solutia perfecta de exemplu pentru nomazii digitali.

O casa mica pe roti (THOW) poate fi mutata, dar de obicei nu este construita pentru a calatori. O casa mica (Small House) este mai mare decat o casa micro si este adesea construita pe o fundatie.

Beneficiile oferite de o astfel de locuinta

Exista multe beneficii si avantaje care sunt asociate cu astfel de locuinte. Cateva dintre acestea sunt pe scurt prezentate in continuare.

1. Libertate

Iti poti lua acasa cu tine cand te muti. Daca iei un loc de munca in alta parte sau daca te-ai saturat sa privesti in fiecare zi aceeasi imprejurimi, iti cuplezi casa la vehicul si te muti. Acest tip de libertate are o mare atractie pentru multi oameni.

Unii oameni vor sa vada lumea, sa calatoreasca cat de mult pot, dar totusi au un loc pe care sa-l numeasca acasa si sa se intoarca fara sa-si faca griji cu privire la costurile locuintei.

2. Trai simplu

Unii oameni aleg o asemenea locuinta pentru ca isi dau seama ca standardul modern de viata nu exprima cine sunt. Si provoaca un conflict de valori. Ei vor sa traiasca avand mai putine bunuri materiale, sa duca o viata simpla, cu accent pe ceea ce este cu adevarat important. Mai putine distrageri, traire mai constienta si traire a viselor si pasiunilor sunt posibile optand pentru Tiny House.

3. Costuri atractive

Indiferent daca economisiti bani sau obtineti un imprumut, puteti detine o casa mica si puteti scapa de datorii in decurs de cativa ani. In medie, proprietarii de case normale au cheltuit 25 pana la 50 la suta din venit pe cheltuielile locuintei.

Proprietarul unui Tiny House poate folosi acea parte a bugetului pentru alte cheltuieli. Cantitatea de apa, electricitatea si gazul consumat intr-o casa mica costa mai putin decat la casa obisnuita.

Pe langa asta, multe case mici sunt echipate pentru a-si genera propria energie, de exemplu prin utilizarea panourilor solare termice si fotovoltaice, care reduc si mai mult costurile.

In medie, oamenii din Tiny House consuma mai putin decat cei care locuiesc in case mai mari. Platesc mai putin si economisesc mai mult, iar pe termen lung banii respectivi pot fi folositi in diverse alte scopuri. Acesta este probabil cel mai important avantaj al unei astfel de locuinte.

Citeste si...

Electrician Brasov

Electrician Brasov

Cum sa alegi un electrician Brasov? Indiferent ca ai nevoie sa schimbi o priza sau …

Instalator Sanitar Brasov

Instalator Sanitar Brasov

Unde gasesc un instalator sanitar Brasov bun? Gasirea unui instalator sanitar Brasov bun poate fi …

Proiectare Instalatii Electrice Brasov

Proiectare Instalatii Electrice Brasov

Importanta serviciilor de proiectare instalatii electrice Brasov Daca urmeaza sa va fie construita casa mult …