Saturday , September 23 2023

Aplicarea de ingrasamant natural zeolit

Aplicarea de ingrasamant natural zeolit

Acest ingrasamant are numeroase proprietati. El a inceput sa fie foarte des folosit pentru a obtine niste sporuri de productie, dar si pentru alte beneficii pe care le mai poseda. Aplicand acest ingrasamant natural zeolit, veti vedea ca ati facut o alegere foarte buna. In cele ce urmeaza va voi arata cateva avantaje ale folosirii unui ingrasamant cu zeolit. Tinand cont de aceste avantaje, veti putea lua decizia de a achizitiona acest tip de ingrasamant.

Principalele avantaje ale folosirii ingrasamant natural zeolit

In primul rand trebuie sa stiti ca ingrasamintele pe baza de zeolit sunt obtinute din tufuri vulcanice. Acestea sunt bogate in zeoliti, concentratia acestui material fiind de 90%. Macinand tufurile vulcanice se obtin zeoliti. Principala lor proprietate este data de capacitatea lor de a castiga si pierde reversibil apa. Acest lucru le confera niste proprietati de absorbtie, desorbtie, dar si proprietati de schimb ionic.

Utilizarea zeolitului in agricultura

ingrasamant natural zeolit

In agricultura, zeolitul este utilizat foarte intens. Acesta are ca efect imbunatatirea recoltelor, dar si o reducere semnificativa a cheltuielilor. De asemenea, zeolitul are si un impact pozitiv asupra imbogatirii solurilor. Acesta va imbogati solurile acide, dar si pe cele nisipoase atat cu magneziu, cat si cu potasiu. In primul an de utilizare a acestui ingrasamant natural zeolit va avea loc un proces de refacere a microbiologiei solului. Acesta va fi primul pas catre un sol foarte fertil de tip humic.

In urma unor experiente s-a demonstrat ca folosirea zeolitului are un impact pozitiv asupra solului. Acesta va creste productia cu pana la 35%, fara a creste si cantitatea de ingrasamant folosita. De asemenea, acest mineral este un foarte bun dozator si reglator de apa, dar si de elemente nutritive. Acesta va reusi sa ofere plantelor cantitatea de substante si apa de care acestea au nevoie pentru a creste armonios.

Citeste si...

Electrician Brasov

Electrician Brasov

Cum sa alegi un electrician Brasov? Indiferent ca ai nevoie sa schimbi o priza sau …

Instalator Sanitar Brasov

Instalator Sanitar Brasov

Unde gasesc un instalator sanitar Brasov bun? Gasirea unui instalator sanitar Brasov bun poate fi …

Proiectare Instalatii Electrice Brasov

Proiectare Instalatii Electrice Brasov

Importanta serviciilor de proiectare instalatii electrice Brasov Daca urmeaza sa va fie construita casa mult …

Leave a Reply