Saturday , September 23 2023

Albastru de Belgia

Rasa de bovine Albastru de Belgia

Rasa Albastru de Belgia este o rasa rara unde bovinele au o musculature mare si foarte bine definita. Aceasta rasa este constituita relativ recent, avand o conformatie extrema pentru productia de carne. Musculatura lor impresionanta se datoreaza unei mutatii genetice. In ADN-ul acestor vaci exista o gena speciala care suprima miostatina. Aceasta substanta este o proiteina care regleaza cresterea necontrolata a musculaturii. Mutatia genetica a acestor vaci are drept rezultat cresterea musculara cu pana la 20%, comparativ cu alte animale de carne.

Provenienta rasei Albastru de Belgia

Un lucru foarte apreciat la aceasta rasa este faptul ca toata carnea lor nu prezinta aproape deloc grasimi. Rasa a aparut in secolul 19 in Belgia din incrucisarea unei rase locale cu rasa Shothorn din Marea Britanie. Numele rasei provine de la culoarea caracteristica robei, si anume un gri-albastru frumos. Culoarea poate insa varia, de la albastru la alb si chiar la negru. Se specializeaza in cresterea rasei albastru de Belgia. Aceasta rasa are o capacitate ridicata de conversie a furajelor si depuneri reduse de grasime.

Aspecte privind alimentatia si varsta optima de sacrificare

Albastru de BelgiaAceasta rasa exista in principal in Europa Centrala si in Belgia, insa se poate regasi intreaga lume. Rasa Albastru de Belgia este cunoscuta nu doar pentru musculatura impresionanta, ci si pentru calitatile sale economice. La numai un an, un vitel din aceasta rasa, incrucisat cu o rasa locala, ajunge pana la 500 de kilograme. Varsta optima de sacrifcare a acestei rase este de 14 luni, pana atunci vitelul avand aproximativ 500 de kilograme. Ceea ce face rasa cu adevarat deosebita este faptul ca nu are nevoie de multa mancare. Aceasta consuma aceeasi cantitate de hrana ca o vaca obisnuita.

Musculatura acestei rase se formeaza datorita randamentului mare de valorificare a furajelor. Pe zi se ajunge la consumul a 10 kg de fan si 4 kg de paie. Daca sunteti interesati de achizitionarea unei astfel de rase, apelati la noi. Acestia sunt specializati in cresterea si comercializarea rasei Albastru de Belgia.

 

Citeste si...

Decodare Telefon Brasov

Decodare Telefon Brasov

Unde pot obtine o decodare telefon Brasov? Serviciul de decodare telefon Brasov este deosebit de …

Casting Prezentator

Casting Prezentatori

Casting Prezentatori – CUM SĂ DEVII UN PREZENTATOR DE SUCCES – SFATURI ȘI TRUCURI DE …

Cover Band Nunta

Cover Band Nunta

Cover band nunta si alte aspecte importante pentru un eveniment reusit Angajarea unui cover band …

Leave a Reply