Saturday , September 23 2023

Transport Agabaritic

Transport Agabaritic

Pentru a efectua Transport Agabaritic este necesara o flota specializata. Aceasta presupune existenta unei varietati de traileruri modulare de gabarituri diferite. Vor dispune de capabilitatea de a se mula perfect pentru toate tipurile de bunuri transportate. Transportul agabaritic trebuie, intotdeauna, autorizat in conditiile O.G. nr. 43/1997, actualizata, privind regimul drumurilor.

In aceste conditii, pentru a se putea efectua in conditii de eficienta maxima, transportului agabaritic necesita o procedura specifica de autorizare. Se va obtine o autorizatie speciala de transport. In cuprinsul acestui document este stabilit traseul ce urmeaza a fi parcurs, precum si tariful datorat. Aceasta autorizatie speciala permite efectuarea transportului cu vehicule cu depasiri ale maselor maxime admise.

Transport Agabaritic – conditii particulare

Transport AgabariticExista un anumit interval orar in care este permis tot ceea ce presupune Transport Agabaritic. Astfel transporturile cu depasiri ale dimensiunilor maxime admise sunt interzise in zilele de sambata si duminica, precum si in zilele de sarbatoare legala. Insa, exista si exceptii. Aceste transporturi pot fi autorizate de administratorul drumului, cu respectarea anumitor conditii impuse prin ordin al ministrului transporturilor, precum si al ministrului administratiei si internelor. In foarte multe cazuri sunt necesare lucrari de amenajare si de consolidare a infrastructurii rutiere pentru ca acest transport agabaritic sa se realizeze in conditii de siguranta.

Transport cu depasiri ale maselor maxime admise

Vehiculele care sunt utilizate pentru efectuarea de Transport Agabaritic vor indeplini anumite cerinte suplimentare. In primul rand, aceste vehicule vor fi dotate cu dispozitive suplimentare de semnalizare. Aceste dispozitive vor fi pozitionate pe cabina, precum si in spatele vehiculului.

Trebuie sa existe si un panou de avertizare care va fi amplasat la un loc vizibil. Acest panou va contine inscriptia transport exceptional sau atentie, gabarit depasit. Autovehiculul care efectueaza transport agabaritic trebuie sa dispuna si de doua dispozitive speciale de avertizare luminoasa intermitenta de culoare galbena. In situatia in care autovehiculul trebuie insotit de un alt autovehicul de insotire, la bordul vehiculului care efectueaza transport agabaritic se va afla, in mod obligatoriu, o statie de emisie-receptie mobila sau portabila.

Citeste si...

Decodare Telefon Brasov

Decodare Telefon Brasov

Unde pot obtine o decodare telefon Brasov? Serviciul de decodare telefon Brasov este deosebit de …

Casting Prezentator

Casting Prezentatori

Casting Prezentatori – CUM SĂ DEVII UN PREZENTATOR DE SUCCES – SFATURI ȘI TRUCURI DE …

Cover Band Nunta

Cover Band Nunta

Cover band nunta si alte aspecte importante pentru un eveniment reusit Angajarea unui cover band …