Monday , July 15 2024

Instalatii Electrice Rezidentiale

Cand pot intervenii specialistii in reparatii instalatii electrice rezidentiale?

Despre instalatii electrice rezidentiale, stim cu totii ca reprezinta o necesitate pentru fiecare locuinta. O astfel de instalatie este necesara pentru a avea acces la curentul electric. De curentul electric depind cateva lucruri cruciale intr-o locuint. Amintim aici sistemul de iluminat, aparatele electronice si electrocasnice sau electrice.

De energia electrica poate sa depinda incalzirea si racirea locuintei, monitorizarea acesteia la sistemul de supraveghere video instalat, si nu numai. Practic, suntem dependenti de energia electrica intr-o locuinta, indiferent ca locuim la casa sau la vila, la apartament sau la garsoniera.

Insa, ceea ce multa lume nu stie este ca, exista atat de multe situatii in care instalatiile electrice rezidentiale pot avea nevoie de interventia specialistilor. Veti afla in acest articol cand pot interveni acestia asupra instalatiei electrice a unei locuinte.

Instalatii electrice rezidentiale: Cateva situatii in care intervin electricienii

O defectiune electrica este o problema majora, deoarece depindem de electricitate pentru atat de multe lucruri in viata noastra de zi cu zi. Nu de fiecare data insa, problemele sunt atat de grave precum ne-am gandi, si nu de fiecare data necesita foarte mult timp pentru a fi remediate.

Va prezentam in continuare cateva exemple de astfel de situatii in care poate fi nevoie ca electricienii sa intervina.

1. Supratensiune

Acesta este ceva ce stim cu totii. Acasa avem o putere electrica maxima contractata. Cand aceasta putere este depasita, exista o crestere a tensiunii electrice, sigurantele sunt declansate, sursa de alimentare nu mai este suficienta si este intrerupta.

Instalatii Electrice RezidentialeAcest lucru se intampla atunci cand conectam mai multe aparate electrice in acelasi timp decat ar trebui, sau daca pornim aparate electrice cu o putere mai mare.

Daca insa apare o supratensiune de mai multe ori, chiar si cand situatiile anterior mentionate nu au loc, atunci problema poate fi mai complicata. Intr-o astfel de situatie, este recomandat sa luati legatura cu un electrician autorizat ANRE.

Acesta poate sosi la fata locului, poate face anumite verificari si cercetari pentru a afla care sunt cauzele supratensiunilor electrice frecvente. Apoi, va remedia problema.

2. Probleme cu cablurile de distributie

Acest lucru se datoreaza deteriorarii sau imbatranirii cablurilor de retea. Aceste cabluri transporta energie electrica de la punctul de generare la punctele de consum.

In cazul in care observati cabluri deteriorate, cu siguranta acestea necesita o inlocuire cat mai rapida. Tot ajutorul acestor specialisti in reparatii instalatii electrice rezidentiale trebuie sa il cereti. Acestia sosesc la fata locului, observa care sunt cablurile deteriorate si le inlocuiesc in cel mai scurt timp.

3. Pierderea izolatiei

Exista diverse situatii in care are loc deteriorarea materialului unui cablu electric. Ei bine, aflati ca o astfel de situatie este destul de comuna. In acest caz, problema provine de la materialele izolatoare de curent, care nu mai protejeaza instalatia electrica asa cum ar trebui.

Cauza este imbatranirea sau lipsa intretinerii si poate aparea adesea la aparatele mai vechi. Un semn in acest sens este celebra scanteie care poate aparea la atingerea unui stecher sau a unui aparat electric.

4. Scurt circuit

Aceasta este o crestere puternica si neasteptata a intensitatii curentului electric, care poate provoca incendii sau poate afecta instalatia electrica. Acest lucru poate fi cauzat de o furtuna electrica, cablare deteriorata sau supraincalzire intr-o priza multipla daca sunt conectate mai multe lucruri.

Daca observati un scurt circuit de mai multe ori, atunci cu siguranta poate fi nevoie sa luati legatura cu expertii in reparatii instalatii electrice rezidentiale. Acestia pot depista cu exactitate cauza aparitiei scurtcircuitelor.

Asadar, acestea sunt patru situatii neplacute in care pot fi necesare interventiile expertilor asupra unei instalatii electrice rezidentiale. De fiecare data, luati legatura cu o firma care se ocupa de proiectarea, efectuarea si intretinerea instalatiilor electrice, sau cu un electrician autorizat ANRE.

Citeste si...

Termopan Brasov

Termopan Brasov

Cum sa alegem geamurile termopan Brasov potrivite? Alegerea geamurilor termopan Brasov potrivite pentru casa sau …

Geamuri Termopan Brasov

Geamuri Termopan Brasov

De ce ar trebui sa alegem geamuri termopan Brasov? Multi proprietari de case si apartamente …

Mobila Dormitor Brasov

Mobila Dormitor Brasov

De ce as alege mobila dormitor Brasov din lemn masiv? Persoanele care cauta mobila dormitor …