Tuesday , June 15 2021

Endocrinologie Brasov

Endocrinologie Brasov – De ce sa va programati din timp?

Sistemul endocrin este extrem de vulnerabil. Astfel, o vizita anuala la o Endocrinologie Brasov este recomandata pentru depistarea din timp ale unor probleme hormonale sau la nivelul glandelor endocrine. De ce este importanta o investigatie a sistemului endocrin? Veti gasi mai multe explicatii mai jos.

Sistemul Endocrin

Sistemul endocrin este format din glandele endocrine. Acestea produc diferite tipuri de hormoni, care ne ajuta la mentinerea sanatatii. Atunci cand apar probleme la nivelul glandelor, apare o imbalanta hormonala, care va avea mai multe semne sau simptome. Aceste simptome variaza in functie de tipul bolii si a glandei pe care o afecteaza.

In prezent se cunosc trei tipuri de afectiuni care pot aparea la sistemul endocrin, si anume:

  • Hiposecretia – glanda produce un volum prea mic de hormoni;
  • Hipersecretia – glanda produce prea multi hormoni;
  • Tumori – apar tumori maligne sau benigne in interiorul glandelor.

Endocrinologie BrasovSimptomele unei imbalante hormonale pot varia enorm. Astfel, cineva care sufera de hipo/hipersecretie sau tumoare poate avea stari de oboseala, depresie, nervozitate. Un indicator poate si faptul ca cineva pierde mult in greutate intr-un timp foarte scurt. Sau I se intampla opusul, creste in greutate foarte rapid. Metabolismul poate fi si el un indicator. Deoarece, un metabolism foarte accelerat, poate indica hipersecretie (si anume, hipertiroidism).

Endocrinologie Brasov

Indiferent de problemele sau simptomele pe care le simtiti, este indicat sa faceti investigatii intr-un timp cat mai scurt. Programati-va la o Endocrinologie Brasov pentru a incepe analizele care vor ajuta la un diagnostic cat mai rapid. Astfel, vindecarea va putea avea loc intr-un timp cat mai scurt.

Trebuie sa stiti ca nu este bine sa ezitati. Chiar daca aveti simptome usoare, acestea pot deveni severe intr-un timp foarte scurt. Cu cat asteptati mai mult, cu atat mai mult se pot agrava afectiunile. Cautati o clinica de incredere cu departament renumit de Endocrinologie Brasov si programati-va din timp.

Citeste si...

Dentist Brasov

Dentist Brasov

Alege un Dentist Brasov de incredere! Exista o multime de motive pentru a va prezenta …

Kinetoterapie Brasov

Kinetoterapie Brasov

Kinetoterapie Brasov Este bine sa va orientati catre Kinetoterapie Brasov. Veti constata ca aceasta terapie …

Retinoscopie Brasov

Retinoscopie Brasov

Retinoscopie Brasov Nu gresiti cu absolut nimic daca optati pentru serviciul de Retinoscopie Brasov. Este …